Producten

Banden
Glas
ELEKTRONICA
Carrosserie
PORTIER
KOFFERBAK
EXPERTISE
Bodem
Banden
Glas
ELEKTRONICA
Carrosserie
PORTIER
KOFFERBAK
EXPERTISE
Bodem

RUNFLAT

Er is onderscheid te maken tussen runflat banden en runflat systemen. Beide mogelijkheden kunnen door ons geleverd worden. Bij een runflat band is de wang van de band verstevigd, waardoor de auto (wanneer de autoband leegloopt) toch door kan rijden.

Daarnaast behoort een runflat systeem ook tot een van de mogelijkheden. Hierbij wordt er een ring om de velg bevestigd met daaroverheen de autoband. Deze ring maakt het mogelijk om door te rijden wanneer er een lekke band ontstaat. Op deze manier kan een bestuurder een dreigende situatie ontvluchten en heeft deze tijd om een veilige plek op te zoeken. Blijven rijden is je eerste veiligheid.

Een autoband die leegloopt kan met een runflat band en runflat systeem nog ruim 30 km afleggen met een maximale snelheid van 80km per uur. De keuze is afhankelijk van het gewicht van het voertuig.

terug

GLAS

Voor een veilige auto is goed glas van belang.

Kogelwerend glas

Voor een goed bepantserde personenauto is ons kwalitatief hoogwaardige glas onmisbaar. Niet alleen biedt het glas -middels een geavanceerde techniek- een optimale beveiliging tegen aanvallen van buitenaf (denk aan schiet- of slagwapens), maar het zorgt ook voor een serene rust binnenin het voertuig, doordat het glas een zeer sterk geluiddempende waarde heeft. Dit glas is ongeveer 20 mm dik en wordt door onze leverancier gemaakt naar ons ontwerp. Om een dikke ruit in een deur te plaatsen, dienen er ook aanpassingen aan het deurpaneel en het mechanisme van de elektrische ramen gemaakt te worden. Al deze werkzaamheden vinden plaats in onze werkplaats.

Product Specs kogelwerend glas:

• Nationaal (TNO EN-1063) en internationaal getest en gecertificeerd
• Steelglass solution
• Oogt als een normale ruit
• Leverbaar in diverse tinten
• Zijruiten zijn nagenoeg geheel te openen (klasse B4)

Doorbraakwerend glas

Kiest u ervoor om uw personenauto niet te laten bepantseren, maar heeft u graag wel extra bescherming voor invloeden van buitenaf, dan is doorbraakwerend glas een goede optie. De originele autoruit wordt aan de binnenzijde voorzien van een speciale folie die de ruit een dusdanige versterking geeft dat deze beschermd is tegen inslag.

Volgens de keuringsnorm EN356

terug

CARROSSERIE

De bepantserde onderdelen worden aangebracht aan de carrosserie. Om dit te kunnen doen moet eerst de auto gedemonteerd worden. Hierna wordt ieder paneel en scherm bekleed met diverse materialen zoals staal of kogelwerende kunststoffen. Het voordeel van deze kunststoffen is dat het licht van gewicht is, maar ijzersterk. Tevens vinden er diverse aanpassingen plaats voor het dikke, kogelwerende glas, wat pas geplaatst wordt na een nauwkeurige kwaliteitscontrole. Al deze aanpassingen worden zodanig gemaakt dat het uiteindelijk niet zichtbaar is. De mannen die zorgdragen voor de carrosserie zorgen ook weer voor de montage van alle onderdelen zoals interieur, panelen, motorkap en kofferbak.

terug

PORTIERBEPANTSERING

De portieren worden uit het voertuig gehaald en krijgen, in een aparte ruimte, een grote reconstructie. Wanneer er een kogelwerende ruit geplaatst gaat worden, dient eerst, vanwege het gewicht en dikte van de ruit, het raammechaniek van een hulpmechaniek voorzien te worden. Tevens worden er in de deuren en deurstijlen bepantseringsmaterialen aangebracht. Diverse 3D technieken helpen ons om een deur te reconstrueren om zo weer zo dicht mogelijk bij het originele uiterlijk te komen. Op het laatst worden alle portieren weer van bekleding voorzien en worden ze in het voertuig geplaatst.

terug

BODEM

De bodem van het voertuig kan optioneel ook beschermd worden. Hierbij wordt de gehele bodem, inclusief brandstoftank van metaal voorzien wat maar een minimaal verlies van bodemvrijheid oplevert. Hierbij is te denken aan het rijden over drempels etc. Deze bescherming is getest bij TNO en heeft de normering ERV 2010 klasse 1 gekregen en geeft bescherming tegen een DM51 handgranaat.

terug

KOFFERBAKSLOT

Een kofferbakslot maakt een kluis van uw kofferruimte.

Het beveiligen van waardevolle zaken staat de laatste jaren vol in de belangstelling. De oorzaak is de toename van het aantal auto-inbraken, deze zijn de laatste jaren verviervoudigd. Naast dat het verlies van waardevolle goederen meer dan vervelend is, speelt privacy ook een zeer grote rol. De diefstal van een laptop met daarop zeer waardevolle en private informatie kan enorme gevolgen hebben voor de persoon in kwestie.

Van Berkel biedt hiervoor een passende en vooral sluitende oplossing met een kofferbakslot. Per voertuig wordt gekeken welke optie het beste passend is: een kooiconstructie die onzichtbaar wordt weggewerkt (voor SUV-hatchback – stationwagon) en een slotsysteem met zware slagpennen wat geheel gescheiden is van het originele autoslot. Beide varianten zijn te openen met een unieke code op een digitaal codepaneel wat ergens in de auto weggewerkt kan worden.

Voordelen van een kofferbakslot:
– Koffer blijft gesloten wanneer de auto open is
– Extra vergrendeling van de kofferruimte bemoeilijkt inbraak
– Van de buitenkant niet zichtbaar
– Veilig opbergen van waardevolle spullen in de kofferbak of laadruimte
– Mogelijk op alle voertuigen

terug

ELEKTRONICA

Diverse elektronica worden bij Van Berkel B.V. ingebouwd. Denk hierbij aan STOP-bordjes voor politie en overheidsdiensten, sirenes, zwaailichten, voertuigvolgsystemen en andere speciale verzoeken. Onze grote uitdaging is om alles onzichtbaar weg te werken. Onze jongens zijn inventief en samen met de klant wordt bekeken welke mogelijkheden er zijn. ‘Kan niet, bestaat niet’ is een veelvoorkomende spreuk in de werkplaats. Wij doen er alles aan om ervoor te zorgen dat het dus wél kan.

Tevens worden car kits, mobilofoons en ander spraak- of beeldapparatuur ingebouwd. Wederom discreet en inventief. Iedere keer is het voor onze jongens weer een leuke uitdaging om er iets moois van te maken.

terug

EXPERTISE

Wij kunnen u veel vertellen over bepantseringen en welke materialen of opties er mogelijk zijn, maar het kan ook voorkomen dat u andere vragen heeft op het gebied van veiligheid. Wij kunnen verwijzen naar andere experts binnen ons netwerk die u verder kunnen helpen. Hierbij kunt u denken aan dreigingsanalyses, rijopleidingen speciale diensten of persoonsbeveiliging. Wij helpen u graag op weg.

terug